Багата борщова заправка, щоб відкрити баночку і миттю зварити борщ

Борщ повинен бути таким, щоб ложка стояла! Чомусь борщ з’їдається в нашій родині в день приготування, а всілякі супи часом нудьгують в холодильнику кілька днів. У кожної господині борщ виходить різний. Навіть якщо рецепт один, смак буде відрізнятися. Хтось ріже овочі соломкою, я ж вважаю за краще натирати буряк і моркву на грубій тертці, тому що так смачніше. Але, поки натреш два буряка на тертці, можна і в тренажерний зал не йти. А недавно свекруха показала мені, як робиться заготовка для борщу на зиму або ледачих днів.

Необхідні продукти:

  • 3 кг буряка
  • 1 кг моркви
  • 4 цибулини
  • 1 кг болгарського перцю
  • 1 кг помідорів
  • 200 г цукру
  • 200 мл соняшникової олії
  • 3 ст. л. солі
  • 125 мл оцту

Покроковий процес приготування:

Помий і почисти всі овочі. Тепер наріж ріпчасту цибулю півкільцями.

Наріж буряк і моркву тонкими смужками або натри на грубій терці.

Перець наріж смужками, а помідори обшпар кип’ятком і зніми шкірку. Потім поріж на середні кубики.

Перемішай підготовлені овочі у великій каструлі і додай до них сіль, цукор, оцет і олію.

Постав каструлю з овочами на плиту на малий вогонь. Коли овочі пустять сік, вари овочі ще 25 хвилин на середньому вогні.

По стерилізованим банкам розклади заготовку для борщу і закатай  кришками. Готово.

Коли прийде час варити борщ, просто звари бульйон або скип’яти воду, кинь туди картоплю з нашаткованою капустою і вари хвилин 5-10. Потім відкрий банку із заправкою і вилий її в каструлю. Все перемішай і вари на середньому вогні ще 10 хвилин. В готовий борщ на свій розсуд додай сметану, свіжий часник або цибулю. Можна додати нарізану зелень. Смачного.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...