Тільки за бабусиним рецептом оладки у мене виходять такими повітряними та м’якими. Діти беруть їх прямо руками і мачають у сливове варення. Вдалий початок дня гарантований!
Коли бабуся жила на селі, готувала виключно із домашніх інгредієнтів. Яйця були зі свого курника, молокопродукти сусідські, а олію купувала на ринку. Від цього, очевидно, оладки у неї виходили чудовими. Втім, за її рецептом, вони в мене і зараз такі.
Необхідні продукти:
- Молоко – 1,5 склянки
- Пшеничне борошно – 0,5 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Сіль – дрібка
Покроковий процес приготування:
Змішайте віночком яйця із цукром та сіллю. Поступово введіть у масу тепле молоко. Борошно просійте. Вмішайте її в рідку масу в кілька підходів.
Соду погасіть оцтом, додайте в тісто разом з столовою ложкою олії. Перемішайте до однорідності. Обсмажуйте оладки з обох боків на розігрітій олії на середньому вогні.
Принадність цього рецепту полягає в тому, що вам навіть не потрібно чекати, поки тісто «відпочине». Воно готове до смаження відразу після замісу. Оладки виходять пишними й м’якими, дуже ніжними за смаком. Особливо якщо змастити їх вершковим маслом перед подачею до столу. Смакота!