Бабусині оладки на молоці: сімейний рецепт

Тільки за бабусиним рецептом оладки у мене виходять такими повітряними та м’якими. Діти беруть їх прямо руками і мачають у сливове варення. Вдалий початок дня гарантований!

Коли бабуся жила на селі, готувала виключно із домашніх інгредієнтів. Яйця були зі свого курника, молокопродукти сусідські, а олію купувала на ринку. Від цього, очевидно, оладки у неї виходили чудовими. Втім, за її рецептом, вони в мене і зараз такі.

Необхідні продукти:

  • Молоко – 1,5 склянки
  • Пшеничне борошно – 0,5 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Сіль – дрібка

Покроковий процес приготування:

Змішайте віночком яйця із цукром та сіллю. Поступово введіть у масу тепле молоко. Борошно просійте. Вмішайте її в рідку масу в кілька підходів.

Соду погасіть оцтом, додайте в тісто разом з столовою ложкою олії. Перемішайте до однорідності. Обсмажуйте оладки з обох боків на розігрітій олії на середньому вогні.

Бабусині оладки на молоці: сімейний рецепт

Принадність цього рецепту полягає в тому, що вам навіть не потрібно чекати, поки тісто «відпочине». Воно готове до смаження відразу після замісу. Оладки виходять пишними й м’якими, дуже ніжними за смаком. Особливо якщо змастити їх вершковим маслом перед подачею до столу. Смакота!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...