Яблучний компот – один із найсмачніших рецептів заготовок яблук на рік. Після збирання врожаю, не залишиться жодного яблука! Всі підуть у цей смачний і простий рецепт.
Інгредієнти:
- 2 кг яблук;
- сік половини лимона;
- 1 ст. л. цукру на 1 банку;
- питна вода стільки, скільки потрібно.
Яблука розрізати навпіл, прибрати серцевину. Можна почистити від шкірки (але необов’язково – досить добре помити).
Нарізати невеликим кубиком, залити водою та залишити на 5 хвилин. Злити воду.
Розподілити яблука по чистим банкам до верху.
Залити водою із лимонним соком. У кожну банку додати 1 ст. л. цукру. Щільно закрити кришками і збовтати, щоб цукор розчинився.
Переставити банки у каструлю, дно якої вистелене рушником. Налити воду по плічка, довести до кипіння. Після кипіння зменшити вогонь, варити 15 хвилин. Вогонь вимкнути, залишити у воді на 2-3 години.
Банки вийняти. Компот готовий! Дуже смачний, простий та неймовірно ароматний.