Бабусин рецепт з баклажанів. Готувала і буду готувати все літо

Цим рецептом зі мною поділилася колега по роботі. Вона ж впізнала його дуже давно, саме бабуся готувала таким чином баклажани. Виходить щось приголомшливе!

Інгредієнти, які будуть потрібні:

  • три баклажана середнього розміру;
  • три помідори;
  • одна цибулина великого розміру;
  • один болгарський перець середнього розміру;
  • кілька зубчиків часнику;
  • одна ст. л. з верхом сметани (можна без неї);
  • 70-100 г сиру.

Переходимо до процесу приготування

З цибулини знімаємо лушпиння і шаткуємо її кубиками. Болгарський перець теж ріжемо у вигляді кубиків.

Нагріваємо сковорідку з соняшниковою олією і всипаємо овочі. Обсмажуємо їх.

Бабусин рецепт з баклажанів. Готувала і буду готувати все літо

Баклажани необхідно очистити від шкірки за допомогою овочечистки, а помідори облити кип’ятком, щоб зняти шкірку. Спочатку залиште їх в кип’ятку на кілька хвилин, а після облийте холодною водою.

Бабусин рецепт з баклажанів. Готувала і буду готувати все літо

Баклажани ріжемо теж кубиками і висипаємо в сковорідку.

Мішаємо, закриваємо кришкою і тушкуємо 5-7 хвилин.

Бабусин рецепт з баклажанів. Готувала і буду готувати все літо

В цей час знімаємо шкірку з помідорів і ріжемо їх на кубики і відправляємо їх до овочів на сковорідку. Мішаємо, закриваємо кришкою і тушкуємо ще 5 хвилин.

Бабусин рецепт з баклажанів. Готувала і буду готувати все літо

Готові овочі солю, перчу, приправляю спеціями і видавлюю часник за допомогою преса.

Бабусин рецепт з баклажанів. Готувала і буду готувати все літо

Сир я беру вершковий – Маскарпоне. А ще додаю базилік. Але можна, якщо у вас немає цих інгредієнтів, пропустити цей крок. Маскарпоне замінюється однією ст. л. кислої сметани.

Останній штрих – твердий сир. Його потрібно натерти і посипати ним овочі зверху, відмінно підійде «Пармезан».

Бабусин рецепт з баклажанів. Готувала і буду готувати все літо

Сковорідку накриваємо на кілька хвилин, щоб сир розплавився.

Rating
( No ratings yet )
Loading...