Нижче наводиться рецепт, який буде корисним усім шанувальникам хрусткої квашеної капусти. Приготувати її доволі легко зі звичайних інгредієнтів.
Ця смачна закуска сподобається усім, хто знаходиться за столом.
Інгредієнти:
- 2 моркви;
- 1 біла капуста;
- 2 ст. л. цукру;
- 3 ст. л. солі;
- 2 літри води;
- спеції.
Як приготувати:
Капусту потрібно нашаткувати.
Морква натирається за допомогою тертки з великими отворами.
Усі овочі перемішуються та щільно кладуться у банку.
Для приготування розсолу потрібно додати сіль у воду, закип’ятити, та залишити охолоджуватися.
Коли розсіл охолоне, ним потрібно залити капусту.
Бажано банку розмістити у посудині великого розміру. Завдяки цьому буде куди стікати розсолу.
Банку залишити відкритою на протязі 2 діб. Періодично капусту слід проштрикувати ножем, щоб виходило зайве повітря.
Потім розсіл зливається. У нього додається цукор та перемішується. Потім розсіл знову слід залити у банку.
Банку потрібно закрити та поставити у холодильник на зберігання. Смачного!