Бабусин рецепт маринованих опеньків

Настав грибний сезон, і саме час робити різні заготовки з грибів. Сьогодні у нас дуже простий рецепт маринованих грибочків на швидку руку, а саме опеньків. Така чудова закуска дуже швидко розлітається зі столу. Такі гриби прекрасно підходять для салатів, відмінно з’їдаються і самі по собі.

Складові:

  • Вода – 1 л
  • Гвоздика бутонами сушена – за смаком
  • Гриби свіжі – 500 г
  • Лавровий лист – за смаком
  • Перець чорний горошком – за смаком
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Оцет 70% – 1.4 ч.л.

Покроковий процес приготування:

1) Гриби замочити у воді хвилин на 10. Потім ретельно промити під водою.

2) Миті гриби перекласти в друшляк і дати стекти воді.

3) Якщо опеньки великі, то порізати їх на шматочки. Якщо грибочки маленькі, то різати їх не потрібно.

4) Гриби скласти в каструлю, залити водою і поставити на вогонь. Варити 10 хвилин після закипання.

5) Поки гриби варяться, будемо готувати розсіл. На 1 літр води додати сіль, цукор і спеції, поставити на вогонь. Коли вода закипить, додати оцет.

6) Відварені гриби перекласти в друшляк.

7) Банки ретельно помити і стерилізувати в духовці.

8) Варені гриби розкласти в гарячі банки.

9) Залити банки киплячим розсолом і закатати кришками.

10) Зберігати мариновані опеньки можна в холодильнику або погребі.

Rating
( No ratings yet )
Loading...