Бабусин метод: щоб до сковорідки більше нічого не прилипало

З часом до будь-якої, навіть найдорожчої, сковорідки починає прилипати їжа. Оскільки велику кількість олії під час приготування страв використовувати не хочеться, то можна знайти інший вихід – відтворити антипригарний шар своїми руками!

У склянці розведіть 2 ст. л. звичайної солі з водою (приблизно півсклянки води). Вилийте на сковорідку, поставте на вогонь.

Бабусин метод: щоб до сковорідки більше нічого не прилипало

Дочекайтеся, поки вода повністю википить на великому вогні.

Бабусин метод: щоб до сковорідки більше нічого не прилипало

Періодично помішуйте, щоб сіль розподілилася по всьому дну сковорідки.

Бабусин метод: щоб до сковорідки більше нічого не прилипало

Коли води залишиться зовсім мало, зменшіть вогонь до мінімуму і прожарте сіль ще 2-3 хвилини. Потім сковорідку промийте під проточною водою.

Бабусин метод: щоб до сковорідки більше нічого не прилипало

Після цього знову поставте суху сковорідку на вогонь. Налийте олію в достатній кількості. Пензликом змастіть дно і стінки сковорідки. Дочекайтеся, поки олія нагріється, і як тільки піде невеликий димок, зменшіть вогонь до мінімуму і прожарте сковорідку з олією ще 10-15 хвилин. Після промийте з милом.

Бабусин метод: щоб до сковорідки більше нічого не прилипало

Такого саморобного антипригарного шару вистачить на 1-3 місяці, в залежності від того, як часто ви користуєтеся однією сковорідкою. Цей метод працює абсолютно з усіма сковорідками!

Бабусин метод: щоб до сковорідки більше нічого не прилипало

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...