Бабуся показала рецепт «правильних» пончиків. Смачніших я ще не їла!

Пончики — це ласощі круглої форми з солодкою або солоною начинкою або без неї. Звичайно, пончики — не корисне частування, але зате дуже смачне і поживне.

Справжні класичні пончики готують з дріжджового тіста і смажать у фритюрі. Пропонуємо вам рецепт пончиків з дитинства — такі вам напевно готувала бабуся, коли ви приїжджали до неї в гості.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Молоко – 500 мл
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Масло вершкове – 125 г (можна замінити маргарином)
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 1.5 ч. л.
  • Дріжджі (сухі) – 11 г
  • Вода – 0.5 скл. (тепла)
  • Ванілін – за бажанням
  • Борошно пшеничне – 500 г (від 400 до 600)

Приготування:

1) Молоко змішайте з водою і трохи підігрійте. Всипте в тепле молоко весь цукор і дріжджі.

2) Все перемішайте і поставте в тепле місце на 15 хвилин. Нехай дріжджі «оживуть».

Бабуся показала рецепт «правильних» пончиків. Смачніших я ще не їла!

3) Додайте в опару яйце, вершкове масло (кімнатної температури або розтоплене). Потім всипте сіль і ванілін. Все ретельно збийте вінчиком.

4) Почніть поступово додавати просіяне борошно і кожен раз все добре вимішуйте.

Бабуся показала рецепт «правильних» пончиків. Смачніших я ще не їла!

5) Викладіть липку масу на стіл і замісіть пружне тісто, підсипаючи борошно. Тісто повинно бути середнє — не забите, але і не м’яке.

КІЛЬКІСТЬ БОРОШНА РЕГУЛЮЙТЕ САМОСТІЙНО — НА ТАКУ КІЛЬКІСТЬ ІНГРЕДІЄНТІВ МОЖЕ ПІТИ ВІД 400 Г ДО 600 Г БОРОШНА.

Бабуся показала рецепт «правильних» пончиків. Смачніших я ще не їла!

6) Тісто накрийте рушником і залишіть в теплому місці на 1-1,5 години. Воно має збільшитися вдвічі. Після цього переходьте до приготування пончиків.

7) Розкатайте тісто пластом товщиною 1 см, виріжте кухлі середнього розміру (за допомогою склянки або чарки).

Бабуся показала рецепт «правильних» пончиків. Смачніших я ще не їла!

8) Дайте пончикам настоятися — вони повинні збільшитися вдвічі. Залийте в пательню олію (стільки, щоб пончики плавали в ній, не торкаючись дна) і добре розжарити.

9) Обсмажте пончики в олії з двох сторін до золотистого кольору. Готові пончики викласти на серветки.

10) Пончики можна начинити за допомогою кондитерського шприца або мішка.

Бабуся показала рецепт «правильних» пончиків. Смачніших я ще не їла!

Пончики можна і не начиняти, а просто посипати цукром або корицею, так теж смачно. Їх слід їсти гарячими! Смачного!

Яка ваша улюблена начинка для пончиків? Спробуйте приготувати пончики за цим рецептом і діліться ним з іншими!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...