Авторський рецепт! Лимонний крем, лимонний торт

Тим, хто любить лимонні солодощі, рецепт цього торта припаде до смаку – ніжні бісквіти та лимонний крем, прикрашений часточками лимона, це просто чудо.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйця – 5 шт;
  • борошно і цукор – по 150 г;
  • сіль – дрібка;
  • цедра лимону.

Для приготування сиропу необхідно:

  • вода – 100 мл;
  • цукор – 80 г;
  • часточки лимона.

Для приготування крему необхідно:

  • вода – 250 мл;
  • жовтки – 2 шт;
  • крохмаль – 25 г;
  • цукор – 200 г;
  • масло вершкове – 250 г;
  • цедра лимону;
  • сік половини лимона.

Авторський рецепт! Лимонний крем, лимонний торт

Процес приготування

Воду змішуємо з цукром і доводимо до кипіння.

Жовтки змішуємо з цедрою лимона і крохмалем, соком лимона.

Сироп знімаємо з плити і змішуємо з жовтками, вимішуємо до однорідності і варимо на невеликому вогні до загусання. Залишаємо охолоджуватися.

Змішуємо для сиропу всі продукти, доводимо до кипіння. Часточку лимона попередньо трохи відіжміть і потім додайте в гарячий сироп.

Для бісквіта збиваємо білки з дрібкою солі, потім додаємо половину цукру і збиваємо до густої консистенції.

Окремо збиваємо жовтки з другою частиною цукру.

Частинами додаємо в білки жовтки і збиваємо до однорідності.

Борошно просіваємо і частинами додаємо в тісто, перемішуємо лопаткою.

Форму застеляємо пергаментом і викладаємо тісто.

Випікаємо при 180 градусах близько 15 – 20 хвилин, дивіться по своїй духовці.

Охолоджуємо бісквіт і відрізаємо верхівку – вона піде на крихту і ріжемо його на 3 коржа.

Розм’якшене вершкове масло збиваємо і частинами додаємо крем, збиваємо.

Формуємо торт, змастивши коржі сиропом, потім кремом.

Обмащуємо верх і боки кремом, посипаємо крихтою і прикрашаємо за смаком.

Ставимо в холодильник на кілька годин або всю ніч.

Авторський рецепт! Лимонний крем, лимонний торт

Rating
( No ratings yet )
Loading...