Ароматний соус з кропу: готується кілька хвилин

Якщо ви такий же любитель кропу, як і я, тоді пропоную вам приготувати одну з моїх фірмових заготовок – кроповий соус на зиму.

Він ідеально підійде до страв з картоплі, м’яса і риби. Всього ложка пряного соусу в салаті допоможе відчути вам частинку літа посеред холоду. Для більш насиченого смаку спробуйте змішати кріп з іншими травами. Я, наприклад, роблю кілька баночок з кінзою. З м’ясом – незрівнянно!

Необхідні продукти:

  • Кріп – 1 пучок
  • Часник – 3 зубчики
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Лимон – 0,5 шт.

Покроковий процес приготування:

Ретельно помийте великий пучок кропу. Щоб усунути весь бруд і різних комах, замочіть зелень у воді на 5-10 хвилин. Потім обсушіть кріп.

Видаліть стебла, а зелень складіть в чашу блендера. Зверху вичавіть сік з половини лимона.

Додайте часник, оливкову олію (можна замінити соняшниковою) і збийте до однорідної маси.

Перекладіть соус в чисту суху банку, закрийте кришкою і зберігайте в холодильнику.

Заправку з кропу можна посолити, але я вважаю за краще не використовувати додаткові спеції. Вони перебивають унікальний смак зелені. Не бійтеся зробити багато заготовок на зиму. Вони прекрасно зберігаються. Хоча з досвіду знаю, скільки не роби, все одно мало!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...