Ароматні міні-піци з шинкою: покроковий рецепт

Приготування міні-піц не можна назвати складним. Все досить просто. Варто лише замісити дріжджове тісто, а поки воно піднімається, приготувати начинку. Кілька таких нехитрих кроків та найсмачніші піци будуть готові!

В якості начинки для цієї випічки ви можете використовувати що забажаєте. Замініть кетчуп на домашній томатний соус, а моцареллу – на сулугуні. Замість шинки візьміть бюджетніший варіант, а саме докторську ковбасу. Додайте більше овочів і посипте піцу щедро сиром. Насичений смак вас однозначно порадує!

Необхідні продукти:

  • Пшеничне борошно – 480 г
  • Молоко – 100 мл
  • Вода – 200 мл
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Сухі дріжджі – 2 ч. л.
  • Вершкове масло – 50 г
  • Соняшникова олія – за смаком
  • Кетчуп – 100 г
  • Шинка – 250 г
  • Мариновані огірки – 2 шт.
  • Моцарелла – 300 г

Покроковий процес приготування:

Готуємо тісто. У глибокій ємності змішуємо теплу воду та тепле молоко. Додаємо цукор та сухі дріжджі. Все ретельно перемішуємо та залишаємо на 5 хвилин.

У дріжджову суміш додаємо сіль та розтоплене вершкове масло. Добре перемішуємо. Всипаємо просіяне пшеничне борошно. Починаємо замішувати тісто ложкою.

Ароматні міні-піци з шинкою: покроковий рецепт

Змащуємо робочу поверхню та руки соняшниковою олією. Протягом кількох хвилин вимішуємо тісто на столі. Поміщаємо його в ємність, змащену олією, накриваємо харчовою плівкою. Забираємо у тепло на годину.

Потім трохи обминаємо тісто і ділимо його на 8 частин, з яких формуємо кульки.

Ароматні міні-піци з шинкою: покроковий рецепт

Присипаємо тарілку мукою, викладаємо на неї кулі з тіста. Накриваємо рушником та залишаємо на 20 хвилин.

Кожну кульку розминаємо та формуємо бортики. Викладаємо заготовки з тіста на лист, застелений пергаментом. Потім щедро змащуємо їх кетчупом, не пропускаючи борти.

Ароматні міні-піци з шинкою: покроковий рецепт

Натираємо на тертці моцареллу. Нарізаємо шинку та мариновані огірки невеликим кубиком. Злегка присипаємо заготовки із тіста сиром. Потім викладаємо шинку та огірочки. Зверху посипаємо їх моцарелою.

Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Ароматні міні-піци з шинкою: покроковий рецепт

Звичайно ж, ці міні-піци найсмачніше, коли ще гарячі. Але й у остиглому вигляді від них неможливо відірватися. Якщо ви часто ламаєте голову над тим, що взяти з собою перекусити на роботу, або постійно турбуєтеся про те, що дати дітям до школи, тоді вихід знайдений. Приготуйте такі апетитні піци, і ці питання відпадуть самі собою.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...