Ароматні і хрусткі огірки на зиму! Холодний метод: без оцту, без кип’ятку, без цукру

Ароматні і хрусткі огірки на зиму - рецепт приготування

Цей рецепт консервації огірків, вважається одним з найбільш вдалих і смачних. Пропонуємо вам його спробувати.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • огірки;
  • зелень для консервації;
  • часник, гострий перець;
  • сіль – 100 г на 1 л води (1 кг солі на 10 л вода).

Процес приготування огірків на зиму

Промиваємо добре огірки і зелень, яку ви використовуєте для консервації.

Миємо добре банки і викладаємо на дно зелень, зубчики часнику, гострий перець шматочками і кладемо огірки, перекладаючи їх ще зеленню.

Доводимо воду до кипіння і розчиняємо сіль, заливаємо маринад в банки. Банки прикриваємо кришками, ставимо їх в піддони, куди буде стікати маринад при бродінні огірків.

Залишаємо банки на 3 – 5 діб при кімнатній температурі.

Зливаємо маринад, промиваємо огірки кілька разів чистою, холодною водою, заливаємо холодною водою і закручуємо кришки.

Зберігаємо в прохолодному місці.

Порада: щоб огірочки вийшли хрусткими і щільними, вибирайте добрі сорти, беріть овочі без пошкоджень, бажано – в одному розмірі.

Rating
( 1 assessment, average 3 from 5 )
Loading...