Таку страву можна готувати як на кожен день, так і святковий стіл. На неї не потрібно витрачати багато часу та сил. Поки картопля з фаршем запікатиметься, можна встигнути зробити ще й легкий салат. Всього 40 витрачених хвилин і ситна вечеря готова!
Необхідні продукти:
- Картопля – 6 шт.
- Вода – 1 склянка
- Свинячий фарш – 400 г
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Панірувальні сухарі – 2 ст. л.
- Яйце – 5 шт.
- Соняшникова олія – 6 ст. л.
- Сіль – 3,5 ч. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Чорний перець (мелений) – за смаком
- Петрушка – за смаком
- Твердий сир – 100 г
- Йогурт – 1 склянка
- Пшеничне борошно – 0,5 ст. л.
- Кріп – 1 ст. л.
Покроковий процес приготування:
Чистимо картоплю. Викладаємо її в каструлю та заливаємо водою. Ставимо варитися. Коли вода закипить, зменшуємо вогонь. Варимо картоплю протягом 10 хвилин. Потім знімаємо з вогню.
Натираємо цибулю на тертці. Пропускаємо через прес часник. Додаємо у фарш.
Подрібнюємо петрушку. Додаємо її до фаршу. Вбиваємо в м’ясо 1 яйце. Додаємо панірувальні сухарі, 4 столові ложки соняшникової олії, паприку, чорний перець і 1,5 чайної ложки солі. Все ретельно перемішуємо.
Соняшниковою олією змащуємо чашки. Викладаємо у них фарш, рівномірно розподіляючи його руками.
Натираємо твердий сир. Посипаємо ним фарш. Зверху викладаємо картоплю.
Приступаємо до приготування соусу. Збиваємо 4 яйця з натуральним йогуртом, борошном та 1 чайною ложкою солі.
Подрібнюємо кріп і додаємо його в соус.
Все ретельно перемішуємо. Поливаємо соусом картоплю. Відправляємо чашки в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин.
Подавати таку страву краще гарячою. Гаряча картопля, просочена соками м’яса та ароматами спецій, обов’язково стане вашим фаворитом.