Ароматна і ніжна сирно-шоколадна ватрушка

Готуємо в вигляді пирога, ріжемо на порції, виходить випічка для всієї родини, відмінне поєднання ніжної сирної начинки і шоколадного тіста.

Нам знадобляться:

  • куряче яйце – 4 шт;
  • какао – 25 гр;
  • ваніль – 2 гр;
  • сіль – 1 дрібка;
  • цукор – 300 гр;
  • розпушувач – 10 гр;
  • пшеничне борошно – 160 гр;
  • сир домашній – 500 гр;
  • сметана 15% – 290 гр;
  • вершкове масло – 40 гр;
  • манна крупа – 25 гр.

Готуємо ароматну і смачну ватрушку

Змішуємо 2 яйця і цукор (200 грам), потрібно збити масу для тіста близько 3-х хвилин, додати сіль, сметану (210 грам) і розтоплене вершкове масло, ще раз збити для однорідного тіста.

Тепер просіюємо какао, пшеничне борошно і розпушувач. Частинами додаємо сухі компоненти в яєчно-цукрову масу. Збиваємо міксером (швидкість невелика). Якщо все робити правильно, тісто вийде однорідним.

Для начинки беремо 2 яйця, сир, цукор (100 грам), ваніль і сметану (80 грам). Використовуємо блендер для отримання ніжного сирного крему, додаємо манну крупу і перемішуємо.

Для випікання використовуємо круглу форму з високими бортиками: спочатку виливаємо шоколадне тісто, розрівнюємо, а в центр – сирну начинку так, щоб від бортиків була відстань сантиметра два.

Ароматна і ніжна сирно-шоколадна ватрушка

Форму ставимо в холодну духовку, температуру робимо 180 градусів, знадобиться хвилин 40-45, щоб ватрушка спекла.

Rating
( No ratings yet )
Loading...