Рецепт із простих інгредієнтів, які є практично у кожної господині в холодильнику – чудова знахідка, коли немає бажання витрачати шалені суми та багато часу.
Це страва у найкращих аргентинських традиціях. Адже кількість ароматних спецій робить цей пиріг дуже смачним. Тому не шкодуйте чебрецю і мускатного горіха, які перетворять запіканку з картопляного пюре на справжній шедевр.
Необхідні продукти:
- Картопля – 6 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Свинячий фарш – 400 г
- Цибуля – 1 шт.
- Моцарелла – 100 г
- Вершкове масло – за смаком
- Соняшникова олія – за смаком
- Зелена цибуля – за смаком
- Мускатний горіх – за смаком
- Орегано – за смаком
- Чебрець – за смаком
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) – за смаком
Покроковий процес приготування:
Спочатку приступимо до приготування пюре. Очищаємо картоплю, нарізаємо її, відправляємо в каструлю і заливаємо водою.
Коли вода закипить, додаємо сіль та перець. Зменшуємо вогонь і варимо 10-12 хвилин. Потім зливаємо воду і робимо картопляне пюре, додаючи вершкове масло, яйця та мускатний горіх. Даємо йому охолонути.
Нарізаємо дрібно звичайну і зелену цибулю. На сковороді з додаванням соняшникової олії обсмажуємо свинячий фарш із подрібненою цибулею протягом 10 хвилин. Додаємо орегано, чебрець, сіль та перець.
Викладаємо картопляне пюре у форму для запікання, яку попередньо змащуємо вершковим маслом.
Зверху викладаємо обсмажений фарш. Потім покриваємо знову пюре.
Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо протягом 25-30 хвилин. Додаємо зверху за бажанням моцареллу і відправляємо в духовку ще на 5 хвилин. Дістаємо страву і прикрашаємо її зеленою цибулею.
Найсмачніший пиріг готовий! Це ідеальний варіант, щоб нагодувати всю сім’ю (адже можна трохи збільшити кількість картоплі в рецепті). Така страва точно не залишить ваших рідних байдужими.