Апетитні помідори в клярі: краща страва для літнього перекусу

Коли настає сезон свіжих помідорів, то, звичайно ж, хочеться готувати їх різноманітно.

Якщо ти вже наївся салатів, то наступний рецепт для тебе. Помідори в клярі можна приготувати дуже швидко. Кому ж не подобаються помідори і плавлений сир? Така закуска виходить дуже соковитою і досить ситною. Комбінація плавленого сиру і помідорів на смак дивна. А ще дуже зручно, що страву можна подавати як в гарячому, так і холодному вигляді.

Необхідні інгредієнти

  • 5 помідорів середніх розмірів
  • 100 г сиру
  • 2 яйця
  • пучок зелені
  • 2 ст. л. сметани
  • 2 ст. л. борошна
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

Як приготувати апетитні помідори в клярі

Спочатку робимо невеликий хрестоподібний розріз на помідорах. Потім заливаємо їх водою, так щоб вони були повністю покриті рідиною. Надріз допоможе відійти шкірці набагато швидше.

Поки помідори відмокають, натри на середній тертці сир. У ємність з сиром додай яйця, борошно, сметану, нарізану зелень, сіль і перець. Потім гарненько все перемішати. За консистенцією суміш повинна нагадувати густу сметану.

Тепер потрібно, щоб кляр настоявся. Так що зараз займаємося очищенням помідорів. Після кип’ятку шкірка буде зніматися дуже легко. Потім наріж помідори великими кільцями. Не роби їх занадто тонкими, щоб вони не розвалилися і після смаження залишилися соковитими.

Після цього розігрій сковороду з олією. Кожну помидорку обваляй спочатку в борошні, потім в клярі. Так вона буде краще триматися. Тепер обсмажити кожну з двох сторін. Подавати із зеленню і зі сметаною. При бажанні можеш зробити сметанно-часниковий соус.

Порада. Також в кляр можна додати часник або навіть волоські горіхи. Подрібнені горіхи взагалі можна використовувати в якості панірувальних сухарів, однак таке поєднання подобається не всім.

Rating
( No ratings yet )
Loading...