Для того, щоб порадувати себе шматочком апетитної піци, достатньо витратити 35 хвилин часу. І вони підуть не на очікування кур’єра, а на приготування запашної випічки. Головне – замісити рідке тісто правильної консистенції, і ніяке розкачування не потрібно.
Готуючи піцу на рідкому тісті, ви можете додавати начинку на свій смак. Можете зробити її бюджетнішою, замінивши шинку на ковбасу. До того ж, у вас є можливість спекти піцу з більш ситною начинкою, додавши більше овочів. Прекрасно підійдуть помідори, болгарський перець та мариновані огірочки.
Необхідні продукти:
- Кефір – 250 мл
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор – 0,3 ч. л.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Соняшникова олія – 1 ст. л.
- Пшеничне борошно – 160 г
- Шинка – 100 г
- Печериці – 3 шт.
- Кетчуп – 3 ст. л.
- Твердий сир – 150 г
Покроковий процес приготування:
У глибоку ємність вливаємо кефір та олію. Додаємо яйце, цукор та сіль. Перемішуємо віночком до однорідної консистенції.
Просіяне пшеничне борошно змішуємо з розпушувачем. Поступово додаємо в яєчну суміш. Замішуємо ложкою або лопаткою однорідне рідке тісто без грудочок.
Деко застеляємо пергаментом. Виливаємо на нього тісто. Рівняємо його, використовуючи кулінарну лопатку.
Змащуємо тісто кетчупом, рівномірно розподіляючи.
Нарізаємо шинку невеликими кружечками, печериці – пластинками. Викладаємо їх на тісто, змащене кетчупом. Злегка присолюємо за бажання. Відправляємо запікатися в духовку на 15 хвилин при 180 градусах.
Натираємо на тертці твердий сир. Дістаємо піцу із духовки. Посипаємо її тертим сиром. Потім відправляємо в духовку ще на 5-10 хвилин.
За бажання ви можете зробити піцу пишнішою. Для цього слід взяти форму меншого розміру. Тоді піца вийде вищою. У будь-якому випадку корж буде дуже м’яким та смачним. Це ми гарантуємо!