Апетитна піца на рідкому тісті з грибами та шинкою

Для того, щоб порадувати себе шматочком апетитної піци, достатньо витратити 35 хвилин часу. І вони підуть не на очікування кур’єра, а на приготування запашної випічки. Головне – замісити рідке тісто правильної консистенції, і ніяке розкачування не потрібно.

Готуючи піцу на рідкому тісті, ви можете додавати начинку на свій смак. Можете зробити її бюджетнішою, замінивши шинку на ковбасу. До того ж, у вас є можливість спекти піцу з більш ситною начинкою, додавши більше овочів. Прекрасно підійдуть помідори, болгарський перець та мариновані огірочки.

Необхідні продукти:

  • Кефір – 250 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 0,3 ч. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Соняшникова олія – 1 ст. л.
  • Пшеничне борошно – 160 г
  • Шинка – 100 г
  • Печериці – 3 шт.
  • Кетчуп – 3 ст. л.
  • Твердий сир – 150 г

Покроковий процес приготування:

У глибоку ємність вливаємо кефір та олію. Додаємо яйце, цукор та сіль. Перемішуємо віночком до однорідної консистенції.

Апетитна піца на рідкому тісті з грибами та шинкою

Просіяне пшеничне борошно змішуємо з розпушувачем. Поступово додаємо в яєчну суміш. Замішуємо ложкою або лопаткою однорідне рідке тісто без грудочок.

Апетитна піца на рідкому тісті з грибами та шинкою

Деко застеляємо пергаментом. Виливаємо на нього тісто. Рівняємо його, використовуючи кулінарну лопатку.

Апетитна піца на рідкому тісті з грибами та шинкою

Змащуємо тісто кетчупом, рівномірно розподіляючи.

Апетитна піца на рідкому тісті з грибами та шинкою

Нарізаємо шинку невеликими кружечками, печериці – пластинками. Викладаємо їх на тісто, змащене кетчупом. Злегка присолюємо за бажання. Відправляємо запікатися в духовку на 15 хвилин при 180 градусах.

Апетитна піца на рідкому тісті з грибами та шинкою

Натираємо на тертці твердий сир. Дістаємо піцу із духовки. Посипаємо її тертим сиром. Потім відправляємо в духовку ще на 5-10 хвилин.

Апетитна піца на рідкому тісті з грибами та шинкою

За бажання ви можете зробити піцу пишнішою. Для цього слід взяти форму меншого розміру. Тоді піца вийде вищою. У будь-якому випадку корж буде дуже м’яким та смачним. Це ми гарантуємо!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...