Аджика зі слив на зиму – смачний і оригінальний рецепт

Найчастіше до перших страв подають сало або якийсь гострий соус. Це може бути аджика, гірчиця, хренодер та інші. Сьогодні хочеться розповісти, як в домашніх умовах можна без особливих зусиль приготувати аджику. Її в більшості випадків готують з помідорів, болгарського перцю і хрону. Однак, є більш оригінальний рецепт, де аджику можна зробити зі слив.

Готувати ж її варто з слив будь-якого сорту. Зберігати ж аджику найкраще в коморі або підвалі, де досить прохолодна температура і темно.

Складові:

  • Слива – 350 г.
  • Гострий перець – ¼ шт.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Кетчуп або ж томатна паста – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 дрібка.
  • Цукор – 1 дрібка.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.

Як приготувати аджику зі слив:

1. Сливи дуже добре вимийте. Тепер видаліть обережно кісточки, а фрукти наріжте шматочками. Викладіть їх в глибоку миску або ж каструлю. В цілому можна і не нарізати сливи, а просто видалити кісточки, розламавши кожну навпіл.

Аджика зі слив на зиму - смачний і оригінальний рецепт

2. Очистіть часник. Його відправте до нарізаних слив.

3. Видаліть насіння в гострого перця. Краще цю процедуру проробляти в рукавичках. Наріжте його на більш дрібні шматочки. Викладіть їх до попередніх інгредієнтів.

4. Тепер всипте сіль.

5. Потім цукор.

Аджика зі слив на зиму - смачний і оригінальний рецепт

6. Акуратно додайте томатну пасту або кетчуп.

Аджика зі слив на зиму - смачний і оригінальний рецепт

7. Влийте відразу ж вказану кількість оцту. Можна використовувати оцтову кислоту, тільки її треба розвести згідно інструкції водою. Також підійде не звичайний столовий оцет 9%, а яблучний.

8. За допомогою погружного блендера зробіть аджику. За консистенцією вона повинна бути досить однорідною. Якщо блендера немає, тоді просто всі інгредієнти перекрутіть на м’ясорубці.

Аджика зі слив на зиму - смачний і оригінальний рецепт

9. Перелийте готову аджику зі слив в красиву піалу або ж звичайну невелику за об’ємом банку. Відправте її в холодильник хоча б на годину. Після цього подайте її сміливо до столу.

Можна також закатати таку аджику на зиму. Для цього перелийте її в ківш або каструлю. Поставте на вогонь, проваріть 10-15 хвилин. Потім знову подрібніть аджику блендером. За консистенцією вона стане більш однорідною і змінить колір на більш темний. Ось така аджика зі слив на зиму вийшла!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...