Аджика з кабачків на зиму «Завжди мало»

Коли я вирішила приготувати аджику за цим рецептом, то й гадки не мала, що вийде так смачно. Залишити на зиму не вийшло, з’їли за день, адже на пробу готувати багато не стала. Тепер завжди готую з запасом, щоб і закатати на зиму і просто поїсти.

Отже, нам необхідні:

  • Кабачки – 3 кг
  • Морква – 500 гр
  • Солодкий перець – 500 гр
  • Часник – 5 головок
  • Помідори – 1,5 кг
  • Сіль – 2,5 ст.л.
  • Цукор – 100 гр
  • Мелений перець чилі – 2 ст.л.
  • Соняшникова олія – 200 гр
  • Оцет 9% – 100 мл

Всі овочі промиваємо. Все, крім часнику, пропускаємо через м’ясорубку. Додаємо сіль, цукор, перець, олію і варимо хвилин 40. Після додаємо подрібнений часник і проварюємо ще 5 хвилин. Додаємо оцет і проваривши пару хвилин можна розкладати по банках.

Банки закручуємо і закутують до повного охолодження.

Аджика з кабачків на зиму «Завжди мало»

Поради

Подрібнювати овочі блендером не найкращий варіант, блендер зробить з овочів кашу.

Якщо немає м’ясорубки краще поріжте дрібними кубиками. Нехай баночки настоятися пару тижнів, але найяскравіший смак виходить через місяць.

Якщо любите погостріше покладіть на головку більше часничку і на пів ложки більше перцю чилі.

Ось такий швидкий рецепт! Раджу спробувати.

Rating
( No ratings yet )
Loading...