Аджика з кабачків на зиму «Пальчики оближеш»

Аджика з кабачків «Пальчики оближеш» – пікантний соус з приємним смаком. Як приготувати гостру приправу з цього дешевого і популярного літнього овоча? Беріть на замітку найвдаліший рецепт аджики з кабачків і зробіть смачну заготовку на зиму.

Інгредієнти

  • кабачки – 1 кг;
  • помідори – 500 г;
  • перець солодкий – 300 г;
  • морква – 150 г;
  • перець чилі – 1 шт .;
  • часник – 2 головки;
  • томатна паста – 2 ст. л .;
  • олія соняшникова – 75 мл;
  • оцет 9% – 35 мл;
  • цукор – 3 ст. л .;
  • сіль – 2 ч. л .;
  • паприка мелена – 1 ст. л .;
  • коріандр – 1 ст. л .;
  • хмелі-сунелі – 1 ст. л .;
  • суміш перців мелена – 1 ч. л.

З кількістю гострого перцю і часнику кожна господиня може експериментувати. Якщо захочете отримати більш гостру аджику, збільште їх кількість.

Всі необхідні спеції розкладіть на столі і займіться підготовкою овочів:

Кабачки вимийте, очистіть від шкірки, видаліть внутрішню м’якоть з насінням.

Помідори вибирайте м’ясисті, повністю дозрілі, з тонкою шкіркою.

Солодкий болгарський перець використовуйте товстостінний, видаліть насіння і хвостик. У перцю чилі видаліть насіння, якщо хочете отримати аджику пом’якше.

Моркву вимийте і зніміть шкірку овощечисткою.

Банки для готового продукту приготуйте заздалегідь. Вимийте їх з содою в теплій воді і простерилизуйте в духовці або мікрохвильовій печі. Кришки залийте кип’ятком, промийте і просушіть.

Як приготувати аджику з кабачків «Пальчики оближеш»

Нарізаємо на шматочки кабачки, помідори, солодкий болгарський перець, перець чилі, моркву. Засипаємо овочі в блендер і подрібнюємо.

Аджика з кабачків на зиму «Пальчики оближеш»

Викладаємо суміш у каструлю. Додаємо пару ложок томатної пасти і мелену паприку для посилення кольору. Засипаємо коріандр мелений, хмелі-сунелі і суміш перців.

Аджика з кабачків на зиму «Пальчики оближеш»

Солимо суміш і додаємо цукор. Заливаємо соняшникову олію і ретельно перемішуємо всі інгредієнти.

Аджика з кабачків на зиму «Пальчики оближеш»

Ставимо каструлю на повільний вогонь. Після закипання (10 хвилин) варимо протягом 50 хвилин, постійно помішуючи.

Аджика з кабачків на зиму «Пальчики оближеш»

Подрібнюємо зубчики часнику і викладаємо в киплячу аджику. Перемішуємо лопаткою і варимо 5 хвилин. Заливаємо оцет, перемішуємо і знімаємо з вогню.

Аджика з кабачків на зиму «Пальчики оближеш»

Розливаємо аджику в стерильні сухі банки в гарячому вигляді.

Аджика з кабачків на зиму «Пальчики оближеш»

Закочує банки бляшаними кришками, перевертаємо і вкутуємо теплим пледом до повного охолодження.

Аджика з кабачків на зиму «Пальчики оближеш»

Із зазначених в рецепті продуктів виходить 4 півлітрові банки (10 порцій) аджики з кабачків «Пальчики оближеш». За смаком приправа нагадує кабачкову ікру, але в більш пікантному варіанті.

Аджика з кабачків «Пальчики оближеш» прикрасить стіл взимку. Приправу у вигляді соусу застосовують для запікання м’яса, риби, поєднують з борошняними виробами і додають до других страв.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...