Абрикоси загортаю в тісто і варю 15 хвилин. Ділюся рецептом популярної в Європі страви

Абрикосові Кнедлики - рецепт приготування

Незвичайний європейський десерт, який підійде в якості сніданку або легкого перекусу протягом дня.

Кнедлики – це популярна у Європі страва. Найчастіше її готують з картоплі і подають як гарнір. Але є і солодкі варіанти, які готують з сиру.

За смаком і консистенцією тісто для кнедликів схоже на ліниві вареники. Мої знайомі з Чехії готують кнедлики заздалегідь і заморожують, це дуже зручно і економить час в майбутньому. Давайте готувати!

Інгредієнти

  • Сир домашній – 250 г (9% і вище)
  • Жовтки – 2 шт
  • Вершкове масло – 50 г (кімнатної температури)
  • Борошно – 100 г
  • Дрібка солі
  • Абрикоси – 8-10 шт
  • Цукор рафінад – 8-10 шт

Покроковий рецепт, як приготувати кнедлики з абрикосами

Жовтки і вершкове масло збиваю міксером до кремоподібної маси. Додаю сир і борошно і перемішую до однорідності.

Абрикоси загортаю в тісто і варю 15 хвилин. Ділюся рецептом популярної в Європі страви

Тісто загортаю в харчову плівку і прибираю в холодильник на 20 хвилин. Поки тісто відпочиває, підготую абрикоси.

Абрикоси загортаю в тісто і варю 15 хвилин. Ділюся рецептом популярної в Європі страви

Абрикоси надрізаю і витягаю кісточки. Всередину кожного абрикоса вкладаю по шматочку рафінаду.

Тісто ділю на 8 частин (у мене великі абрикоси, якщо у вас дрібні – ділите на 10).

Абрикоси загортаю в тісто і варю 15 хвилин. Ділюся рецептом популярної в Європі страви

Кожен шматочок тіста розминаю в пласт, кладу по центру абрикос і загортаю.

Абрикоси загортаю в тісто і варю 15 хвилин. Ділюся рецептом популярної в Європі страви

У каструлю наливаю питної води, додаю 3-4 столових ложки цукру і паличку кориці. Доводжу до кипіння, занурюю кнедлики і варю 15 хвилин.

Абрикоси загортаю в тісто і варю 15 хвилин. Ділюся рецептом популярної в Європі страви

  • Панірувальні сухарі – 100 г
  • Вершкове масло – 25 г

Коли кнедлики зварилися, обсмажую панірувальні сухарі в вершковому маслі і обвалюю у цій суміші готові кнедлики.

Абрикоси загортаю в тісто і варю 15 хвилин. Ділюся рецептом популярної в Європі страви

Так як в кнедлики я майже не додавав цукру, то вони можуть здатися не солодкими. Тому перед подачею посипаю їх цукровою пудрою і їм їх з варенням або згущеним молоком.

Rating
( No ratings yet )
Loading...