Абрикоси у власному соку – рецепт

Абрикоси у власному соку - рецепт приготування

Спробуйте солодкі, соковиті і неймовірно апетитні абрикоси! Абрикоси – це плоди фруктового дерева, в яких міститься велика кількість корисних речовин: вітаміни, залізо, кальцій і калій. У період дозрівання абрикосів не забудьте зробити заготовку на зиму. Знаючи рецепт абрикосів у власному соку ви зможете без труднощів прикрасити торти і пироги, приготувати десерти.

Склад рецепта (на 10 порц.):

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукор – 300 гр
  • Лимонна кислота – 1 чайна ложка

Покроковий процес приготування

Для приготування заготовки на зиму потрібно взяти тверді щільні абрикоси. Добре промити, дати обсохнути і дістати кісточки з плодів. Банки слід простерилізувати та викласти в них підготовлені часточки абрикосів, пересипаючи кожен з шарів цукровим піском. Щоб плоди лягли щільніше ємність потрібно добре струснути. Після цього банки накриваються кришками і залишаються в прохолодному місці на ніч.

На наступний день абрикоси пустять сік, і їх стане менше. Можна докласти ще кілька часточок до верху банки, після чого додати лимонну кислоту.

Приготуйте каструлю з водою і покладіть в неї рушник, щоб банки не торкались дна каструлі. Коли вода закипить, абрикоси потрібно простерилізувати протягом 10 хвилин. Потім добре закрутіть банки і закутайте в теплу ковдру до повного охолодження. Абрикоси у власному соку – найкращий десерт в зимову пору року.

Rating
( No ratings yet )
Loading...