Абрикосове варення без варіння плодів на зиму – красиве і апетитне

Абрикосове варення без варіння плодів завжди виходить цілим з вигляду і дуже апетитним. Для його приготування краще всього використовувати абрикоси НЕ переспілі, саме так вони залишаться гарними на вигляд. Закривати такого роду варення можна в банки з будь-яким об’ємом.

Готове абрикосове варення варто зберігати обов’язково в прохолодному місці. Для цієї мети підійде найкраще погріб або ж комора. Подавати солодку заготовку можна з будь-якою випічкою, пирогом або оладками. У зв’язку з тим, що половинки абрикос виходять цілими, їх можна використовувати в якості начинки для пиріжків або ж додавати в сирну запіканку.

Складові:

  • Абрикоси – 200 г.
  • Цукор – 200 г.
  • Вода – 50 мл.

Як приготувати абрикосове варення:

1. У каструлю або ківш з товстим дном влийте воду і додайте цукор.

2. Поставте на вогонь і варіть сироп до тих пір, поки в ньому на поверхні не з’явиться багато бульбашок. За часом ця процедура займає 2-3 хвилини. Вогонь повинен бути сильним. Сироп слід періодично мішати.

3. Абрикоси вимийте. Якщо будуть потрапляти зіпсовані абрикоси, не використовуйте їх для приготування варення. Розламайте абрикоси акуратно навпіл, видаліть всі кісточки.

4. Після цього викладіть абрикоси в підготовлений цукровий сироп. Акуратно перемішайте.

5. Залиште їх в сиропі на 4-6 годин, періодично перемішуйте варення. За цей час абрикоси пустять досить велику кількість соку.

6. Тепер за допомогою кухонної ложки з дірочками дістаньте всі абрикоси.

7. Солодкий сироп доведіть до кипіння, а потім викладіть в нього абрикоси. Знову залиште їх на 4-6 годин. 8. Потім дістаньте ягоди з сиропу, доведіть його кипіння, викладіть назад абрикоси. Перемішайте і відразу ж розкладіть варення в підготовлені скляні баночки.

9. Закрутіть їх кришками. Після того, як абрикосове варення в банках повністю охолоне, віднесіть його в комору або льох для зберігання.

Rating
( No ratings yet )
Loading...