А ви смажили полуницю? Ідеальне на мій смак варення

Сезон полуниці в самому розпалі. Ягода всюди. Ми вже наїлися свіжої, на сьогоднішній день так здається. Можна і варення трохи зробити.

Цей рецепт обов’язково зберігайте, можливо, для Вас, як і для мене, він стане фаворитом. Варення виходить дуже густим, яскравим, ароматним.

Ягоду промиваємо і обсушуємо. Тільки потім обрізаємо хвостики. Якщо цим правилом знехтувати, ягода дуже швидко насититься водою і буде надмірно водянистою.

У сковорідку наливаємо дві столові ложки води і викладаємо ягоди.

А ви смажили полуницю? Ідеальне на мій смак варення

Вода потрібна лише для того, щоб ягоди не пригоріли. Поки вода випаровується, полуниця почне давати свій сік.

А ви смажили полуницю? Ідеальне на мій смак варення

Таким чином, акуратно перемішуючи, щоб не пошкодити полуницю, обсмажуємо ягоди на середньому вогні протягом 6 хвилин. За цей час соку утворюється багато і він почне трохи карамелізуватися, огортаючи кожну ягідку.

А ви смажили полуницю? Ідеальне на мій смак варення

Після закінчення 6 хвилин засипаємо цукор, акуратно перемішуємо і доводимо до кипіння. Вогонь робимо середнім або нижче, варення кипіти інтенсивно не повинно. Кип’ятимо 5 хвилин, знімаючи пінку.

Готове варення остудити, треба тільки пару раз акуратно його ще перемішати, тоді, якщо залишилася пінка, вона розчиниться.

Розкладаємо готове варення по чистим, сухим банкам, зберігаємо в холодному місці.

Взимку відкриваєш баночку, а з неї чарівний аромат літа! Варення дуже смачне! Спробуйте обов’язково!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...