Хочете здивувати своїх гостей оригінальною стравою з скумбрії? Цей незвичайний рецепт не залишить друзів байдужими. Впевнені, більшість гостей попросить розкрити секрет приготування.
Вам знадобиться:
- 1 свіжоморожена скумбрія;
- 3 великих варених картоплини;
- упаковка заморожених шампіньйонів;
- 2 середні цибулини;
- зубчик часнику;
- плавлений сирок;
- півсклянки тертого твердого сиру;
- 2 столові ложки соняшникової олії;
- 2 чайні ложки соєвого соусу;
- половинка лимона;
- по 1 чайній ложці солі і чорного перцю.
Приготування
Скумбрію розморожуємо, чистимо, зрізаємо філе з кісток, пінцетом видаляємо дрібні кісточки, нарізаємо на невеликі шматочки. Укладаємо в тарілку, заливаємо соєвим соусом, видавлюємо сік лимона, трохи солимо і залишаємо на півгодини маринуватися.
Гриби тушкуємо на олії до тих пір, поки не випарується вся рідина. Цибулю обсмажуємо до карамельного кольору, картоплю чистимо і тремо на грубій терці.
Форму або чавунну сковорідку змащуємо олією, на дно укладаємо скумбрію, на неї цибулю, наступний шар – тертий плавлений сир. Потім шар картоплі, зверху – тертий твердий сир. Запікаємо 25 хвилин, прикрашаємо посіченим кропом.