А можна ще: дуже смачна запіканка «Скумбрія під шубою»

Хочете здивувати своїх гостей оригінальною стравою з скумбрії? Цей незвичайний рецепт не залишить друзів байдужими. Впевнені, більшість гостей попросить розкрити секрет приготування.

Вам знадобиться:

  • 1 свіжоморожена скумбрія;
  • 3 великих варених картоплини;
  • упаковка заморожених шампіньйонів;
  • 2 середні цибулини;
  • зубчик часнику;
  • плавлений сирок;
  • півсклянки тертого твердого сиру;
  • 2 столові ложки соняшникової олії;
  • 2 чайні ложки соєвого соусу;
  • половинка лимона;
  • по 1 чайній ложці солі і чорного перцю.

Приготування

Скумбрію розморожуємо, чистимо, зрізаємо філе з кісток, пінцетом видаляємо дрібні кісточки, нарізаємо на невеликі шматочки. Укладаємо в тарілку, заливаємо соєвим соусом, видавлюємо сік лимона, трохи солимо і залишаємо на півгодини маринуватися.

Гриби тушкуємо на олії до тих пір, поки не випарується вся рідина. Цибулю обсмажуємо до карамельного кольору, картоплю чистимо і тремо на грубій терці.

Форму або чавунну сковорідку змащуємо олією, на дно укладаємо скумбрію, на неї цибулю, наступний шар – тертий плавлений сир. Потім шар картоплі, зверху – тертий твердий сир. Запікаємо 25 хвилин, прикрашаємо посіченим кропом.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...