6 рецептів маринаду для приготування ніжної та смачної курки

Багато господинь часто готовлять різні страви з курячого м’яса. При цьому нерідко страви виходять доволі сухими, навіть, якщо м’ясо довго вимочувалося у майонезі. Нижче наводиться декілька способів приготування маринаду, за допомогою якого можна зробити страви дуже смачними, ніжними та соковитими.

Пивний маринад

Інгредієнти:

  • 200 мл пива;
  • 1 гілка розмарину;
  • 1 стручок червоного перцю;
  • 2 зубки часнику;
  • 150 мл меду;
  • 200 мл соєвого соусу.

Як приготувати:

  1. Часник потрібно почавити пресом та змішати з усіма інгредієнтами.
  2. Курка замочується у цьому маринаді та кладеться на 12 годин в холодильник.

Приємного апетиту!

Пряний маринад

Інгредієнти:

  • 3 зубки часнику;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • 30 мл лимонного соку;
  • сіль та червоний перець для покращення смаку.

Як приготувати:

  1. Часник та цибулю потрібно почистити та покришити.
  2. Далі додається лимонний сік та спеції, після чого усе перемішати.
  3. М’ясо замочується у маринаді на протязі 6 годин.

Смачного!

Винний маринад

Інгредієнти:

  • 1 гілка розмарину;
  • 8 столових ложок оливкової олії;
  • 400 мл сухого червоного вина;
  • перець;
  • сіль;
  • чебрець для покращення смаку.

Як приготувати:

  1. Усі інгредієнти потрібно перемішати.
  2. М’ясо замочується у маринаді на протязі 30 хвилин.

Смачного!

Гострий маринад

Інгредієнти:

  • перець чилі;
  • 4 столові ложки оливкової олії;
  • 2 ріпчастих цибулі;
  • 2 подрібнені лаврові листки;
  • сіль;
  • паприка для покращення смаку.

Як приготувати:

  1. Цибулю необхідно почистити та дрібно порізати.
  2. Усі інгредієнти потрібно змішати.
  3. М’ясо натирається цією сумішшю та маринується на протязі 6 годин.

Приємного апетиту!

Італійський маринад

Інгредієнти:

  • 1 чайна ложка порошку часнику;
  • 5 столових ложок оливкової олії;
  • 25 мл лимонного соку;
  • перець;
  • сіль;
  • за смаком додаються італійські трави.

Як приготувати:

  1. Потрібно додати сік, олію та спеції для курки.
  2. Усе перемішати та маринувати на протязі 30 хвилин.

Смачного!

Грейпфрутовий маринад

Інгредієнти:

  • 1 грейпфрут;
  • 2 зубки часнику;
  • 2 столові ложки меду;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • 2 столові ложки винного оцту;
  • 200 мл води.

Як приготувати:

  1. Цибуля та часник чистяться та подрібнюються.
  2. З грейпфрута необхідно вичавити сік.
  3. Усі інгредієнти перемішуються.
  4. М’ясо замочується у маринаді протягом 4 годин.

Кожний з цих маринадів має різний смак та аромат. Тому курка буде мати також неймовірні смакові якості. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...