5 смачних страв на зиму з баклажанів

Нижче наведені 5 рецептів неймовірно смачних заготівель на зиму з баклажанів.

Простий рецепт

Інгредієнти:

  • 2,5 кг баклажанів;
  • 2 гострих перців;
  • 1 морква;
  • 3 голівки молодого часнику;
  • 100 грамів молодого кропу;
  • 1 ч. л. зерен гірчиці;
  • 1 ч. л. чорного молотого перцю;
  • 0,5 ч. л. червоного молотого перцю.
  • Інгредієнти для маринаду:
  • запашний перець горошком;
  • чорний перець горошком;
  • лаврове листя;
  • 100 мл харчового оцту;
  • 300 мл рослинної олії;
  • 2 ст. л. морської солі;
  • 100 грамів цукру піску;
  • 0,5 л. води.

Як приготувати:

  1. Баклажани потрібно помити, відрізати плодоніжки та нарізати кубиками. Потім їх слід посолити та залишити на деякий час.
  2. У воду додається олія, перці, оцет, лаврове листя, сіль та цукор. Поставити суміш на вогонь. Коли вона закипить, варити 3 хвилини.
  3. Баклажани необхідно віджати, а моркву натерти. Покласти ці овочі у маринад. Варити потрібно на протязі 20 хвилин, періодично перемішуючи.
  4. В кінці приготування додається часник, гострий перець, подрібнена зелень. Варити ще кілька хвилин.
  5. Гарячий салат з баклажанів розкладається у простерилізовані банки, які потім слід закатати кришками.
  6. Банки накрити ковдрою та залишити для охолодження.

Страва «Uncle Ben’s»

Інгредієнти:

  • 0,5 кг баклажанів;
  • 240 грамів солодкого перцю;
  • 100 грамів ріпчастої цибулі;
  • 110 грамів молодої моркви;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 1 склянка томатного соку;
  • 2 лаврових листки;
  • 10 мл харчового оцту;
  • 10 мл соняшникової олії;
  • 1 ч. л. морської солі;
  • 2 ч. л. цукру піску.

Як приготувати:

  1. Баклажани потрібно помити та порізати кубиками. Далі їх слід посолити та залишити на деякий час.
  2. У велику каструлю налити олію та томатний сік. Потім додати лаврове листя, сіль та цукор. Далі потрібно закип’ятити маринад.
  3. Морква натирається за допомогою тертки для корейської моркви. Солодкий перець слід порізати смужками. Ці овочі додаються до киплячого маринаду. Варити 10 хвилин.
  4. Баклажани слід віджати, а ріпчасту цибулю нарізати півкільцями. Потім ці овочі кладуться у маринад.
  5. Коли суміш закипить, варити ще 10 хвилин. Часник вичавити через прес та додати у маринад. Також додати оцет.
  6. Гарячий салат розкладається у банки, які потім слід закатати кришками.
  7. Банки накрити ковдрою та залишити для охолодження.

Смачного!

Заготівля «по-херсонські» з баклажанів

Інгредієнти:

  • 3 кілограма баклажанів;
  • 1 кілограм болгарського перцю;
  • 2 гострих перців;
  • 300 грамів зубчиків часнику;
  • 1 склянка соняшникової олії;
  • 1 склянка харчового оцту;
  • 1,5 ст. л. морської солі;
  • 1 склянка цукру піску.

Як приготувати:

  1. Баклажани потрібно помити та відрізати плодоніжки. Потім їх слід розрізати вздовж на 4 частини. Овочі великого розміру розрізаються додатково ще наполовину.
  2. Баклажани потрібно посолити та залишити на кілька годин.
  3. Далі з баклажанів віджимається зайва волога. Потім вони обсмажуються в олії на пательні, поки не з’явиться золотиста скоринка.
  4. Зубчики часнику та перці перекрутити за допомогою м’ясорубки.
  5. Отриману масу посолити, додати оцет, цукор, олію та ретельно перемішати.
  6. Баклажани залити гарячим маринадом, перемішати та розкласти у банки. Далі банки стерилізуються 40 хвилин, після чого їх слід закатати.

Смачного!

Заготівля з баклажанів, які за смаком нагадують білі гриби

Інгредієнти:

  • 4 кілограми баклажанів;
  • зубчики часнику;
  • 0,5 літра харчового оцту;
  • рослинна олія;
  • 1 склянка морської солі;
  • 5 літрів води.

Як приготувати:

  1. Баклажани слід помити, нарізати кубиками та посолити.
  2. У каструлю великого розміру наливається вода та оцет. Додати сіль та закип’ятити.
  3. Потім додаються потроху баклажани. Варити 5 хвилин.
  4. Варені баклажани розкладаються у банки. При цьому кожен шар баклажанів слід перекладати вичавленим часником. Потім додається кипляча олія. Банки слід закатати кришками.

Приємного апетиту!

Заготівля по-болгарські Манжо

Інгредієнти:

  • 2 кілограми баклажанів;
  • 3 кілограми помідорів;
  • 1 кілограм ріпчастої цибулі;
  • 2 кілограми болгарського перцю;
  • 300 грамів моркви;
  • 1 голівка молодого часнику;
  • половина гострого перцю;
  • 0,5 ч. л. чорного молотого перцю;
  • 200 соняшникової олії;
  • 100 мл харчового оцту;
  • 100 грамів цукру піску;
  • 100 грамів морської солі.

Як приготувати:

  1. У баклажанів слід відрізати плодоніжки. Далі вони нарізуються кубиками. Солодкий перець нарізати смужками, а цибулю півкільцями.
  2. Томати порізати скибками та перекрутити через м’ясорубку. Далі перекручуються гіркий перець, зубчики часнику та морква, порізана невеликими шматочками.
  3. Усі овочі кладуться у каструлю. Їх потрібно посолити, додати оцет, перець, олію та цукор. Суміш ставиться на вогонь. Коли вона закипить, варити ще на протязі 40 хвилин.
  4. Киплячий салат розливається у банки, які потім слід закатати.
  5. Банки обгорнути ковдрою та залишити охолоджуватися.

Приємного апетиту!

Rating
( No ratings yet )
Loading...