4 поради з приготування ідеального горохового супу

Горох, як і будь-які бобові, дуже корисний продукт, він багатий на рослинний білок і вітаміни. Здавалося б, що може бути простіше, чим зварити горох? Однак проблема в тому, що він, хоч сам по собі недорогий, ну вже дуже довго вариться, що призводить до великої витрати теплоносія і це нераціонально. Тому знання деяких «горохових секретів» зовсім не завадить.

Поради по підготовці гороху

Порада 1. Для супу краще зупинити свій вибір на колотому жовтому горосі, він розварюється в рази швидше, ніж цілісний.

Порада 2. Горох замочують на ніч, заливаючи кип’ятком.

Порада 3. Перед варінням горох ретельно промивають проточною водою.

Порада 4. У кипляче воду при варінні додають соду – 1.ч. ложка на 3 літри води. На смак супу це не відіб’ється, але приготування його однозначно прискорить.

Класичний рецепт

Знаючи ці секрети, можна приготувати дуже смачний гороховий суп, наприклад, з мисливськими ковбасками. Цей рецепт вважається класичним.

Інгредієнти:

  • мисливські ковбаски – 250г;
  • жовтий колотий горох – 170г;
  • цибуля ріпчаста – 1шт .;
  • морква – 1шт .;
  • картопля – 4 шт.
  • часник – 3 зубчики;
  • лавровий лист, сіль, перець
  • соняшникова олія – 1.5 ст.ложки.

Заздалегідь замочений і промитий горох висипають в ємність і заливають водою, на 3 см вище. Після того, як вода закипить, додають соду, вогонь зменшуються і варять горох близько години.

Потім додають сиру картоплю і попередньо пасерують на олії інші овочі, нарізають їх так, як подобається.

Продовжують варити суп близько півгодини. У практично готовий суп додають мисливські ковбаски, нарізані на невеликі шматочки. Як варіант – будь-які інші копченості. В цей же час в каструлю додають лавровий лист, подрібнений часник, солять і перчать за смаком.

Суп варять ще 10 хвилин. Смачного!

Ще кілька варіантів

Радимо спробувати дуже оригінальний варіант цього ж супу, в який одночасно з ковбасками додають 1 склянку зеленого горошку в будь-якому доступному вигляді.

Суп також можна приготувати на курячому бульйоні, з оливками, помідорами, з грибами. Любителі приправ можуть сміливо додати в такий суп улюблені спеції, такі як паприка, каррі, імбир.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...