3 методи заготовки малинового варення

Заготовка малинового варення - три рецепти приготування

Почався сезон фруктів і ягід. Ось уже слідом за полуницею встигає малина. Щоліта я готую “малинові запаси” на зиму: варення, компоти, джеми.

Малина має цілу низку корисних властивостей для організму людини. У ній великий вміст вітамінів і мінералів. Корисний чай з малиною при простудних і вірусних захворювань.

Підготувала для вас 3 перевірених рецепти варення.

Варення-п’ятихвилинка

При такому методі ягоди залишаються цілими, а сироп виходить прозорим.

  • 1 кг малини
  • 1 кг цукрового піску

У каструлю засипати малину цукровим піском і залишити на кілька годин, поки ягоди не пустять сік. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння на середньому вогні. Варимо не більш як 5 хвилин. У процесі приготування не забудьте знімайте з варення пінку.

3 методи заготовки малинового варення

Варення без варіння

Це найпростіший рецепт дозволить вам в зимові місяці насолодитися чаєм зі свіжою і ароматною малиною, в якій збереглися всі корисні властивості.

  • 1 кг малини
  • 1 кг цукрового піску

Засипати малину цукровим піском і через півгодини подрібнити товкачем. Залишити на 4-5 годин до повного розчинення цукру. Часом помішувати. Розлити по чистим банкам і закрити пластмасовою кришкою. Зберігати в холодильнику.

3 методи заготовки малинового варення

Чорнично-малинове варення

Таке ароматне варення виходить густим і відмінно підійде в якості начинки для пирогів і рулетів.

  • 400 гр. малини
  • 200 гр. чорниці
  • 600 гр. цукрового піску

Викладіть малину і чорницю в каструлю і засипте цукровим піском. Залиште на кілька годин, щоб ягоди за цей час встигли пустити сік. Поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння і, постійно помішуючи, варіть 15 хвилин. Дайте охолонути і повторіть варіння ще раз. Готове варення розлийте в чисті стерилізовані банки і закатайте.

3 методи заготовки малинового варення

Rating
( No ratings yet )
Loading...