2 методи заготовки часника на цілий рік, зберігаючи смак, аромат і корисні властивості!

Часник нерідко називають «природним лікарем», адже це справжнє джерело вітамінів і чудовий засіб від сезонної застуди. А ще часник – чудове доповнення до багатьох страв, адже його смак і аромат додає їм пікантну нотку. Багато хто просто жити не можуть без часнику!

Той, хто вирощує часник самостійно, неминуче стикається з проблемою заготівлі та зберігання його на зиму. Один з методів зберегти смак, аромат і корисні властивості часнику перетворити його в часникову пасту, зробити ж її дуже просто.

Класична часникова паста

2 методи заготовки часника на цілий рік, зберігаючи смак, аромат і корисні властивості!

Вам будуть потрібні:

  • часник – 250 г;
  • сіль – 1 ч. л .;
  • оливкова олія – 30 мл;
  • сік лимона – 1 ст. л.

2 методи заготовки часника на цілий рік, зберігаючи смак, аромат і корисні властивості!

Також для заготовки часникової пасти будуть потрібні блендер. М’ясорубку краще не використовувати, тому що після неї залишаться досить великі крупинки.

2 методи заготовки часника на цілий рік, зберігаючи смак, аромат і корисні властивості!

Отже помитий і почищений часник кладемо в блендер і перемелюємо. Потім додаємо в блендер сіль, олію і сік лимона. Знову все добре збиваємо і паста готова.

Часникова паста з зеленню

2 методи заготовки часника на цілий рік, зберігаючи смак, аромат і корисні властивості!

Вам будуть потрібні:

  • часник – 250 г;
  • сіль – 1 ч. л .;
  • соняшникова олія – 30 мл;
  • яблучний оцет – 1 ст. л .;
  • кріп

2 методи заготовки часника на цілий рік, зберігаючи смак, аромат і корисні властивості!

Підготовлений часник також кладемо в блендер і перемелюємо. Потім додаємо всі інші інгредієнти і знову включаємо блендер. Готово!

Готову часникову пасту розкладаємо по сухим стерилізованим баночках, зверху трохи заливаємо соняшниковою олією, закриваємо кришками і прибираємо в холодильник на зберігання. До речі зберігати таку часникову пасту можна і в морозильній камері.

Rating
( No ratings yet )
Loading...