12 банок курячої тушонки. Один раз приготували і потім можна їсти весь місяць

По-справжньому смачну курячу тушонку раніше приготувати було не так просто, був потрібний як мінімум автоклав. Проте, за новим рецептом ще більш ніжну і соковиту тушонку готувати елементарно, 12 банок цілком можливо зробити лише за пару годин. Рецепт зручний ще й тим, що можна разом приготувати 12 банок і потім просто відкривати при необхідності до вечері або обіду.

Інгредієнти: 4 кілограми курячого м’яса, 4 чайні ложі солі, стільки ж 4% оцту, 4 цибулини, пучок петрушки, копчена паприка та чорний перець.

Курку попередньо промиваємо і ретельно просушуємо паперовими рушниками. Перекладаємо м’ясо в глибоку миску і засипаємо сіллю, чорним перцем і паприкою. Тут можна використовувати інші спеції, орієнтуйтеся на свій смак. Перемішуємо все разом і даємо постояти, нехай м’ясо промаринується.

12 банок курячої тушонки. Один раз приготували і потім можна їсти весь місяць

Тим часом нарізаємо великими кільцями цибулю в окрему ємність. Туди ж дрібно шаткуємо петрушку. Додаємо трохи солі і злегка перемішуємо, щоб цибуля дала сік.

У чисту суху банку кладемо на дно цибулю та зелень. Зверху укладаємо курку, на неї знову цибулю і так, шарами, заповнюємо банку до кінця. Закручуємо щільно кришки.

12 банок курячої тушонки. Один раз приготували і потім можна їсти весь місяць

Тепер застеляємо дно каструлі щільним рушником. Ставимо на нього банки і заливаємо воду по плечі. Переносимо каструлю на вогонь. На середній температурі доводимо до кипіння. Потім прибираємо вогонь до мінімуму та проварюємо 6 годин.

М’ясо за цим рецептом вийшло неймовірно соковитим. Подайте його з гарніром з ніжного пюре або білого рису.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...