100 грам фаршу і через 10 хвилин вечеря на столі

Цей рецепт попався мені випадково. Спробувала. І тепер це просто палочка-виручалочка для мене, коли потрібно приготувати швидку і ситну вечерю. Плюс – дуже оригінально!

На дві порції потрібно:

  • фарш – 100 гр
  • цибулина – 1 шт
  • болгарський перець 1 шт
  • сіль і перець – за смаком
  • соняшникова олія – 2 ст.л
  • яйце – 2 шт
  • круглий лаваш – 2 шт
  • помідор – 1 шт
  • сир – 50 гр

В 2 ст.л. олії обсмажуємо фарш 3-4 хвилини, додаємо подрібнену цибулину, сіль і улюблені спеції. Обсмажуємо до прозорості цибулі, можна прикрити кришку. Після додаємо порізаний кубиком болгарський перець, обсмажуємо пару хвилин на середньому вогні під кришкою. Перемішуємо – начинка готова.

100 грам фаршу і через 10 хвилин вечеря на столі

Сковороду змащуємо невеликою кількістю олії. Одне яйце злегка збиваємо виделкою, щоб жовток змішався з білком і виливаємо на сковороду, розподіляючи по всій її поверхні, як млинець. Зверху викладаємо лаваш, який по діаметру повинен збігатися з діаметром дна сковорідки. Чекаємо, щоб яйце схопилося, перевертаємо і знімаємо. Поки відкладаємо його в сторону. І робимо те ж саме з другим яйцем і лавашем.

100 грам фаршу і через 10 хвилин вечеря на столі

Перевертаємо лаваш з яйцем і посипаємо одну його половину тертим сиром. Потім викладаємо 1/2 м’ясо-овочевої начинки, зверху викладаємо пару кілець помідора і знову посипаємо тертим сиром. Накриваємо другою половиною лаваша і відкладаємо до краю сковороди.

Зверху кладемо другий лаваш, яйцем вгору і на ту його половину, яка на сковороді викладаємо те ж саме: спочатку сир, потім начинку. Потім колечка помідор і знову сир. Накриваємо другою половинкою лаваша і верхівки обох лавашей змащуємо невеликою кількістю соняшникової олії. Накриваємо кришкою і даємо підрум’янитися пару хвилин. За допомогою великої тарілки або кришки від сковороди перевертаємо лаваші на іншу сторону і теж даємо підрум’янитися.

100 грам фаршу і через 10 хвилин вечеря на столі

Викладаємо на тарілку, можна додати свіжих овочів – вечеря готова!

Гарно. Ситно. Апетитно. А готується ну дуже просто. Можна експериментувати з начинками!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...